Hoi,

Ik wilde je even zeggen dat je echt niet de enige bent die niet weet wat je wilt. Je bent niet de enige die niet tevreden is met de situatie hoe die nu is en je bent niet de enige die het eng vind om stappen te ondernemen naar het leven wat je wel leuk vindt.

Patronen doorbreken is nu eenmaal best eng, ook al zou je het heel graag willen.
Soms moet je er namelijk een pittig gesprek voor voeren met iemand die dicht bij je staat. Moet je hem of haar vertellen dat je het niet ok vindt dat hij/zij er met jouw ideeën vandoor gaat. Of moet je er je baan voor opzeggen, je relatie misschien?

En ik ben er ook geen voorstander van om het een en ander te forceren. Ik denk namelijk dat je er echt aan toe moet zijn om zulke grote stappen te nemen die je uiteindelijk wellicht naar een beter en leuker leven leiden, maar wel voor een breekpunt in je leven zorgen.

Wat je wel kunt doen als je er nog niet aan toe bent om bepaalde zaken aan te pakken is een visionboard maken.
Je kunt daar op jouw manier op knippen en plakken hoe jij wilt dat jouw leven er uiteindelijk uit gaat zien.
In jouw favoriete kleuren, met quotes die jou raken, plaatjes die jou blij maken. Je kunt het knippen en plakken uit tijdschriften en andere print en je kunt zelf teksten schrijven.

Er zijn tegenwoordig ook sites waarop je online een visionboard kunt maken zoals bijvoorbeeld: Pinterest, Canva, of PicMonkey.

Ik doe het al jaren met hetzelfde visionboard die ik eens in de zoveel tijd verander en ik moet je zeggen: naast dat het je een goed gevoel geeft omdat het je wat duidelijker maakt wie je ook alweer bent en waar je ook alweer blij van wordt, creëer je onbewust toch een ander leven. Een leven waarin je veel beter weet wat je wilt en waarnaar je de stappen toe zet als je er klaar voor bent.

Dus stond je vanmorgen op met het gevoel weer een saaie zondag tegemoet te gaan?
Sta op, rek je uit pak je oude tijdschriften en een stuk karton erbij en begin.
Je vindt altijd wel iets waar je blij van wordt.
En vooral, geniet er van. Het is een superleuk proces. Vooral als je merkt dat je stappen gaat ondernemen naar aanleiding van het door jou zelf gecreëerde leven op jouw eigen persoonlijke visionboard.
Op de foto zie je die van mij van een aantal jaar geleden.

Er is alweer veel in aangepast. Maar op dit visionboard staat een tekst waarop ik had geschreven dat ik graag homeopathie studenten wil begeleiden. Een paar weken geleden viel mijn oog er weer op en ik dacht: “waarom heb ik daar nooit actie op ondernomen?
Gisteren heb ik mijn eerste dag gedraaid op de Academy voor Homeopathie in Amsterdam als studentenbegeleider en wat heb ik genoten. Dit is precies wat ik voor ogen had.

Dus… hoe zou het voor jou zijn als je visueel gaat maken waar je blij van wordt? Hoe zou het voor je zijn als je voor jezelf duidelijk maakt wie jij bent en waar je passies en talenten liggen?

En nog mooier hoe zou het zijn als de magie van het visionboard bij jou ook begint te werken?
En tot slot…. hoe zou het voor MIJ zijn als ik de slogan JUST DO IT? had verzonnen? Dan zou ik op dit moment aan het zwembad zitten van mijn huis op Ibiza en zou ik alsnog deze blog schrijven.
Lfs,?
Natalie